Методичний тиждень в Гранях

Методичний тиждень в Гранях

З понеділка в Запорізькому обласному Центрі НТТУМ «Грані» розпочався традиційний методичний тиждень. В його програмі: виставка методичної літератури авторства педагогічних працівників закладу, засідання методичної ради,  практикуми, тренінги, засідання атестаційної комісії, обмін досвідом  тощо.

Зокрема, 25 лютого відбувся педагогічний практикум за темою: «Особливості роботи із сучасними дітьми «Покоління Z», який провела методист Комиса І. В. Педагоги ознайомилися з основними установками та цінностями сучасних дітей, їх стосунками з дорослими, особливостями сприйняття інформації. Присутнім було запропоновано ознайомлення з основною ідеєю теорії поколінь: системи цінностей людей, що виросли у різні історичні періоди, розрізняються. Через кожні 20-25 років у світі народжується покоління людей, які мають зовсім інший набір цінностей. Покоління формують наступні основні фактори: великі суспільні події, економічні, соціальні, політичні фактори, розвиток технологій, особливості виховання. Діти покоління Z дорослішали у часи глобалізації: вони чудово володіють високими технологіями, відчувають себе одиночками, та хочуть бути ексклюзивними в усьому.

В практичній частині заняття педагоги розподілились на групи, які розробили та презентували колажі – проекти «Покоління Z» та «Педагог Z». За короткий час обговорення народилося багато цікавих ідей та задумів. Керівники дитячих творчих колективів отримали методичні рекомендації щодо роботи з сучасними вихованцями в умовах закладу позашкільної освіти.

Запрошуємо педагогів і інших закладів позашкільної освіти взяти участь в методичному тижні.

 

Дивитись фото